Ki kellett próbálnom :) Nagyon jól sikerült. Alapreceptnek most az eredetileg zsemléhez használt receptet választottam, melyen "update módosításokat" végeztem.
2 dl melegvíz
2 kk só
2 ek olívaolaj
1 kk fruktóz
1 csipet aszkorbinsav
30 dkg Kilófaló :) lisztkeverék kenyérhez
2 dkg élesztő
2 ek olívaolaj
1 kk fruktóz
1 csipet aszkorbinsav
30 dkg Kilófaló :) lisztkeverék kenyérhez
2 dkg élesztő
A megfelelő sorrendben betettem a kenyérsütő gépembe a hozzávalókat, majd a dagasztó program és az átgyúrás után majdnem egy órát pihentettem a tésztát. Ismét átgyúrtam, majd formába tettem és ismét pihentettem kb. 40 percet. Ezután gőzös 200 fokos sütőben sütöttem... időt nem tudok, annyi mindent csináltam közben... úgy érzésre. Fél óra biztosan volt :)
Nagyon finom, puha bélzetű kenyér lett a végeredmény, amelynek szintén olyan az íze ( a lenti pizzához hasonlóan), mint a finomlisztes változaté.
Szerintem gyakran lesz az asztalunkon, mert nagyon ízlett mindenkinek.
1 megjegyzés:
Várom a további recepteket,mert mi is váltásban vagyunk étrendben.:)
Megjegyzés küldése