2008. augusztus 14.

Gulyásleves

Dacolva a panellakásunkban tomboló majd' 30 fokos hőséggel, úgy döntöttem, ma sütök. Ha gyorsan is, de megteszem. A már olvasható Sajtos pogácsára esett a választásom, mellé pedig tartalmas levest szerettem volna, ezért gulyáslevest főztem. Tekintve, hogy holnap dolgos délelőttöm lesz, annyit főztem, hogy maradjon másnapra is (hacsak meg nem esszük vacsorára :)))

Hozzávalók:
  • fél kg sertéscomb
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • fél zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej krumpli
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • só, bors, pirospaprika, babérlevél, fűszerkömény, vegeta
A vöröshagymát nagyon apróra vágom, pörköltalapot készítek, majd borssal, fűszerköménnyel és babérlevéllel fűszerezem. Ha a hússal együtt kicsit fedő alatt főtt, felengedem vízzel, és a krumplin kívül beleteszem a zöldségeket. Egy kicsit később, amikor a hús már megpuhult, hozzáteszem a kockára vágott burgonyát is, vegetával/sóval ízesítem, s ha a krumpli is megfőtt, petrezselyemlevéllel megszórom. Levesbetétként egy tojást és néhány evőkanál lisztet összekeverek, majd nokedliszaggatóval beleszaggatom a levesbe.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gyerekkoromban az unokatestvéreimmel BMV (Bele Minden Vacakot) levesnek hívtuk a gulyáslevest :D Ma már én is imádom.