2008. augusztus 1.

Sajtos pogácsa (gyors)

Nagyon szeretem ezt a receptet, egy szakácskönyvben leltem rá. Levesek mellé szoktam elkészíteni, mert gyors, nem kell keleszteni vagy pl. hajtogatni. Én dupla adagból szoktam csinálni, mert a recept szerinti mennyiség nem elég :))

Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tk só
  • pirospaprika
A lisztet és a margarint összemorzsolom az élesztővel, a tojással, a sóval, hozzáadom a tejfölt és a reszelt sajt 2/3 részét. Összegyúrom, majd a könyv szerint 20 percig kell hűvös helyen pihentetni, de én valójában tovább szoktam. Ezután ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom. A tetejét megkenem tojássárgájával és megszórom reszelt sajttal. Ízlés szerint a reszelt sajtot össze lehet keverni egy kis pirospaprikával, de én nem szoktam. Forró sütőben, kb. 200 fokon megsütöm. (Én egy kicsit sütés előtt szoktam pihentetni, hogy szép legyen.:))

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

Marianna írta...

Annyira de annyira tetszenek amiket fozol!!!!! MINDET meg tudnam enni azonnal es elkezdek fozni a te oldaladrol amint hazaerek!!!!

JD írta...

Szia Marianna!

Köszönöm a dicséretet, nagyon jól esik :)

Üdv. Dóri

Marika írta...

Kedves JD!

Nagyon fincsi, a sajtos pogi
amit a recept alapján készítettem.
És 20 perc alatt meg is sült..
Még kezdő, háziasszony vagyok,
úgyhogy kevés lett a bele tett
só...
Azt hiszem, egy
kávés, vagy teáskanálnyit is elbírt
volna.
Jó sok kijön belőle, Én is úgy
csináltam, ahogy Ön kétszer annyit
mindenből....
A szintén kezdők számára, azt
a teáskanálnyi szót be kellene szúrni...
Neked, vagy Önnek, mi a véleménye
erről, a kiegészítésről?

Tisztelettel:

Marika

JD írta...

Kedves Marika!

Örülök, hogy ízlett a pogácsa, én is gyakran készítem. A kezdők kedvéért annyi kiegészítést tennék, hogy a tk=teáskanál :)

További sikeres sütés-főzést!

Üdv. Dóri