2008. augusztus 4.

Tejszínes pulykamell

A receptet a Mindmegette oldalán olvastam, nagyon egyszerű, gyors. Egy kicsit a mennyiségeken változtattam, és füstölt sajt helyett simát használtam. Így is nagyon finomra sikerült. Mindenkinek jószívvel ajánlom.

Hozzávalók:
  • 75 dkg pulykamellfilé
  • só, bors
  • 4 szál póréhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2-3 dl tejszín
  • 20 dkg reszelt sajt
  • vaj a tepsi kikenéséhez
A sütőt 200 fokra melegítem elő. A húst nagy szeletekre vágom, majd egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A vajjal kikent tepsibe fektetem (nem baj, ha fedik kicsit egymást), majd a karikára vágott póréhagymát rászórom. Ezután meglocsolom a borral és a tejszínnel, végül befedem a reszelt sajttal. Kb. 30-40 perc alatt készre sütjük a forró sütőben.
Egy apró problémám akadt a végén, nem főtte el a levét, így le kellett öntenem... pedig nem takartam le! (Tippek?!)... Végül is nagyon ízlett mindenkinek!
Krumplipürével és Tejfölös uborkasalátával tálaltam.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Legközelebb a 2 dl tejszínhez keverj kb. 1 ek. étkezési keményítőt, ettől szerintem besűrűsödne a szaft.

JD írta...

Csongi: okés, megpróbálom :) Köszi!