Ez az első alkalom, hogy ilyen mártást készítettem, de nem az utolsó. Feldobta a húst, nagy volt az összhang :)
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágtam, majd fűszereztem. Ezután olívaolajjal kikent serpenyőben hirtelen kifehérítettem, majd amikor már a leve kisült, mérsékeltebb lángon megpirítottam.
A mártás hozzávalói:
A húsra öntve, rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!
A mártás hozzávalói:
- 25 dkg barna csiperke
- nagy póréhagyma 1/3-a
- 2 ek húsleves
- 2 dl tejszín
- 1 csapott ek liszt
- só, bors
- petrezselyemzöld
A húsra öntve, rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat!
3 megjegyzés:
Szió!
Akár hiszed, akár nem, sokszor készítek ilyen gombás mártást (Sőőt palacsintába bele is töltöm és úgy egy kis sajtreszelékkel együtt megmelegítem a sütőben).
Tényleg minden recepted a szívemhez szól :)
Megnéztem a Brassóidat, és ki is próbálom úgy!!
Szilvi
Hmmm.... a palacsinta gondolatáig még nem merészkedtem el a mártással kapcsolatban, de nagyon ó ötlet :)
Akkor itt válaszolok :) Igen, mi is Nadal-nak, de a végén egészen megsajnáltam a könnyező Federert :) eddig olyan furi, rideg, nagyképű embernek gondoltam, így viszont megmutatta az emberi oldalát is. :)
A palacsintára visszatérve érdemes egy kis tejszínes szószt a palacsinta tetejére is hagyni, azzal belocsolni úgy a sajt :) sütő :)
Megjegyzés küldése