2009. február 18.

Minek nevezzelek?!

Már a megjelenésekor kinéztem magamnak trinity levesét, most jutottam el odáig, hogy megfőzzem. Ahogy járt a kezemben a fakanál, változott a recept és már azt sem tudom, milyen néven illessem. Virslis-krémsajtos krumplileves? Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom. :)


Hozzávalók:
  • 1 nagy sárgarépa durvára reszelve
  • 1 kis fehérrépa durvára reszelve
  • 2-3 szem krumpli kis kockára vágva
  • negyed zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 l alaplé (még víz is kellett)
  • só, bors, majoránna, pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 Camping krémsajt
  • 2 ek olaj
  • 2 szál füstli (virsli) karikára vágva
A hagymát nagyon apróra vágom, olajra dobom, majd mehet rá a répa. Így párolom 5 percig, majd hozzáadom a krumplit, a zellert, a fokhagymagerezdeket, felengedem az alaplével és fűszerezem. Amikor megpuhult, a krémsajt és a tejföl keverékével behabarom és forralok egyet rajta. Az utolsó pillanatban késztetést éreztem arra, hogy a virslit is belefőzzem, nem bántam meg.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

trinity írta...

Ha ízlett, örülök! A továbbfejlesztés is nagyon jó, még tartalmasabb lett!
Gyönyörű kenyerek és kiflik kerülnek ki a kezed alól mostanában, gratulálok!( Látod, olvasgatlak szorgalmasan....)

JD írta...

Kedves Trinity!
Mindenkinek nagyon bejött, nagy örömünkre vacsorára is jutott egy-egy tányérral :)Jelezni szerettem volna a Te blogodban is, hogy elkészítettem, ne haragudj, de délután arra már nem volt időm. Köszönöm az elismerést, melengeti a lelkemet! :)

trinity írta...

Dehogy haragszom, inkább örülök!!!Az idővel pedig én mindig hadilábon állok, nem is vártam volna visszajelzést....
Az elismerés pedig jogos volt, én még "kenyérügyben" küszködöm sokszor!

JD írta...

:) A kenyérdolog még nekem is új!