Már a megjelenésekor kinéztem magamnak trinity levesét, most jutottam el odáig, hogy megfőzzem. Ahogy járt a kezemben a fakanál, változott a recept és már azt sem tudom, milyen néven illessem. Virslis-krémsajtos krumplileves? Ha valakinek van ötlete, szívesen fogadom. :)
Hozzávalók:- 1 nagy sárgarépa durvára reszelve
- 1 kis fehérrépa durvára reszelve
- 2-3 szem krumpli kis kockára vágva
- negyed zeller
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 l alaplé (még víz is kellett)
- só, bors, majoránna, pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 1 Camping krémsajt
- 2 ek olaj
- 2 szál füstli (virsli) karikára vágva
A hagymát nagyon apróra vágom, olajra dobom, majd mehet rá a répa. Így párolom 5 percig, majd hozzáadom a krumplit, a zellert, a fokhagymagerezdeket, felengedem az alaplével és fűszerezem. Amikor megpuhult, a krémsajt és a tejföl keverékével behabarom és forralok egyet rajta. Az utolsó pillanatban késztetést éreztem arra, hogy a virslit is belefőzzem, nem bántam meg.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Ha ízlett, örülök! A továbbfejlesztés is nagyon jó, még tartalmasabb lett!
Gyönyörű kenyerek és kiflik kerülnek ki a kezed alól mostanában, gratulálok!( Látod, olvasgatlak szorgalmasan....)
Kedves Trinity!
Mindenkinek nagyon bejött, nagy örömünkre vacsorára is jutott egy-egy tányérral :)Jelezni szerettem volna a Te blogodban is, hogy elkészítettem, ne haragudj, de délután arra már nem volt időm. Köszönöm az elismerést, melengeti a lelkemet! :)
Dehogy haragszom, inkább örülök!!!Az idővel pedig én mindig hadilábon állok, nem is vártam volna visszajelzést....
Az elismerés pedig jogos volt, én még "kenyérügyben" küszködöm sokszor!
:) A kenyérdolog még nekem is új!
Megjegyzés küldése