2009. február 13.

Rakott húsos rizs

Pár szót szólnék elöljáróban... Nem mentegetőzni vagy magyarázkodni szeretnék, csak... csak.
Mióta behatóbban olvasgatom a neten a recepteket, a hozzászólásokat, egyre inkább formálódom, nem tagadhatom, hogy befolyásolnak a leírtak. Átlagkonyhát vezetek, leginkább hagyományos ételeket főzök, vannak megrögzött szokásaim. Pl. használok vegetát... az utóbbi időben ez jelenti a legnagyobb dilemmát számomra. Annyi rosszat olvastam róla, nagyon hajlok a vegeta light vagy a bio vegeta kipróbálására, használatára. Az a tény, hogy az összetétele nem egészséges, mindenképpen meggyőző. Ezzel kapcsolatban olyan oldalakon találtam magam, hogy csak pislogtam a sorok olvasása közben - egyesek nem kifejezetten nyomdafestéket tűrő módon szóltak a "vegetásokhoz". De ez már más téma...

Szóval... mégis a krémleves mellé ma valami olyasmit készítettem második fogásnak, amellyel kapcsolatban erősen gondolkodtam, betegyem-e. Rakott húsos rizs, ahogy a Maggi-s zacskón is nevezik. Merthogy felhasználtam ezt a zacskós port, és úgy készítettem mindent, ahogy azon található. Kipróbáltam.
Lehet, hogy nem vagyok igazi háziasszony, mert ilyet is az asztalra teszek, de megtettem... Ide pedig beteszem és megmutatom.

12 megjegyzés:

Mirelle írta...

Lelked rajta. ;)

Vajon mi az az extra adalék (a nátrium glutamáton kívül) amiért szükségesek ezek a porok?
Én a reklámokból úgy látom, hogy jóformán minden hozzávaló kell hozzá...csak akkor tudnám, hogy minek a por...

Névtelen írta...

Bevallom, egyszer én is megvettem a Mézes mustáros kész öntetet(sok évvel ezelőtt meg még sok hasonló mást...)
Aztán amikor megnéztem , miből is áll, rájöttem, hogy épp UGYANANNYI IDŐ alatt méz-mustár-tejszín-répa összerakásával(na meg persze a hús, de ez az üvegben sincs) el tudom készíteni az ételt mindenféle adalék nélkül. Szóval ezek a félkésznek nevezett porok, öntetek csupán egy jól menő üzlet...Mindemellett sosem szólnám le azokat, akik ilyet használnak. Saját döntés. A biovegetát (DM) azóta használom, mióta előjött egy allergiám az E-kkel kapcsolatban. Szerintem nagyon jó termék.

Zsuzsi írta...

Osztom Mirelle véleményét. Egy perc alatt össze lehetne dobni azt az öntetet a tetejére, vagymáshogy kell megcsinálni, de valódi hozzávalókból.

BeckZsu írta...

Mindenki azt tesz az asztalára, amit akar, de érdemes meggondolni, hogy megéri-e. És most nemcsak az egészségre, hanem a kiadásra gondolok. És ha még időt sem spórolunk vele, akkor meg minek...
A mézes-mustáros csirkén is „kiakadtam”, amikor a reklámját láttam :)

JD írta...

Köszönöm a hozzászólásaitokat.... végül is igazatok van: tök felesleges hozzávaló. Attól függetlenül, hogy finom volt, legközelebb nem veszek, hanem megcsinálom házi porból.

Unknown írta...

A bejegyzésedről egy nemrég talált recept jutott eszembe, ami nekem nagyon megtetszett. http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/01/narancsos-kacsa-csirkebol-avagy-szellem.html

Névtelen írta...

Sziasztok!
De jó, hogy idetaláltam. Én ugyanis nagyon szívesen főznék zacskó nélkül, de... nagyon béna és kezdő vagyok. :((( De régóta keresek fórumot, ahol valaki felvilágosítana, hogy hogyan készítsem el ezt az ételt a zacsi nélkül??? A kérdésem komoly, ne nevessetek ki!!! Köszi előre is!
Meri

JD írta...

Kedves Meri!
Ha elolvasod a zacskó hátoldalán szereplő összetételt, láthatod, hogy sok olyan fűszerből áll, amely megtalálható a konyhában: pl. fokhagymapor, só, étkezési keményítő,pirospaprika, stb... Csak a zacskósokban van még ízfokozó, amelyre céloztak a lányok, hogy felesleges és egészségtelen.
Ezt a zacsis cuccot vízzel kell összekeverni (a rizs miatt)... de ezt megteheted a saját fűszereiddel is. Próba-szerencse: csak a képzelet szab határt. Én biztosan kipróbálom majd otthoni a módra, a többiek felnyitották a szemem :)
Hajrá!

Névtelen írta...

Köszi! Igen, én már nézegettem a hátulját, és idáig el is jutottam, de fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá, mégis miből mennyit... Azértgondoltam, hátha itt van valakinek kész receptje. :)

JD írta...

Szia Meri!
Ha beírod a gasztrominer keresőjébe (oldalt nálam is van) pl. hogy rakott zöldbab, számtalan receptet kidob. Próbáld így! Üdv!

Névtelen írta...

Köszi!!!! :)

Névtelen írta...

Szeretném a receptet ha lehet😊köszi