Enyémférj kívánsága volt... Külön kérése volt, hogy ne krumplival sűrítsem (pedig én azzal imádom - olyan selymes lesz tőle), így ma liszttel készítettem.
Hozzávalók:
- 1 nagy póréhagyma
- kb. 700 ml víz
- húsleveskocka, fehér bors
- 2 dl tejszín
- 1 ek liszt
- 2 ek olívaolaj
A felkarikázott póréhagymát 2 ek olívaolajra tettem, majd kis víz alatt pároltam, amíg összeesett. Ezután felengedtem vízzel, s alaplé híján amikor felforrt, húsleveskockával ízesítettem. A 2 dl tejszínt összekevertem 1 púpos ek liszttel és sűrítettem a levest.
Reszelt sajttal és pirított barna kenyér kockával tálaltam.
Reszelt sajttal és pirított barna kenyér kockával tálaltam.
3 megjegyzés:
JD!
Ez nagyon guszta...
én sosem sűrítem a krémleveseket liszttel :)egyszerűen botmixerrel pépesítem a vízzel, amiben főtt, és a végén tejföllel összerottyantom :)
Nem volt annyi hagyma benne, hogy krémsűrűségű legyen... így kellett a liszt :)
Megjegyzés küldése