2010. január 24.

Póréhagyma krémleves

Enyémférj kívánsága volt... Külön kérése volt, hogy ne krumplival sűrítsem (pedig én azzal imádom - olyan selymes lesz tőle), így ma liszttel készítettem.


Hozzávalók:
  • 1 nagy póréhagyma
  • kb. 700 ml víz
  • húsleveskocka, fehér bors
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olívaolaj
A felkarikázott póréhagymát 2 ek olívaolajra tettem, majd kis víz alatt pároltam, amíg összeesett. Ezután felengedtem vízzel, s alaplé híján amikor felforrt, húsleveskockával ízesítettem. A 2 dl tejszínt összekevertem 1 púpos ek liszttel és sűrítettem a levest.
Reszelt sajttal és pirított barna kenyér kockával tálaltam.

3 megjegyzés:

Niki írta...

JD!
Ez nagyon guszta...

brü írta...

én sosem sűrítem a krémleveseket liszttel :)egyszerűen botmixerrel pépesítem a vízzel, amiben főtt, és a végén tejföllel összerottyantom :)

JD írta...

Nem volt annyi hagyma benne, hogy krémsűrűségű legyen... így kellett a liszt :)