Teljesen elkapott a kísérletezési-sütési láz :) A tegnapi kenyerem receptje Viki egyszerű konyhájából származik, fele akkora mennyiséggel és kicsit más arányokkal. Jó kis tömör kenyeret kaptam (szerintem még kellett volna a gépemet hagyni, hadd dolgozzon), de ízletes, finom volt - elfogyott :)
Hozzávalók:
- 35 dkg kenyérliszt (BL 80)
- 15 dkg tk. rozsliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 0,5 dkg cukor
- 2,5 dl langyos víz
- 1 ek tejpor
- 2 ek olaj
- késhegynyi aszkorbinsav
Holnap új kenyérrel jövök, most sül :)))
1 megjegyzés:
Most szerettem volna egy jó kommentet irni, erre a rendszer közbeszólt. Megpróbálom ujra, rövidebben. SZUPER ! nagyon jól sikerült. Én már nem használok aszkorbin savat, s egyáltalán nem morzsálódik.
Megjegyzés küldése