Az egyik kedvenc kenyeres könyvből néztem a ma sütött pékárum receptjét. Kicsit alakítottam rajta, mert túl keménynek tűnt a tészta - több tejet adtam hozzá, tettem bele olajat és aszkorbinsavat is.
Hozzávalók (ahogyan én csináltam)
- 3 dl tej
- 1 tk méz
- 1 tk só
- 1 tojásfehérje
- 2 dkg élesztő
- 1 csipet aszkorbinsav
- 2 ek olaj
- 1 tojássárgája
A gép dagasztóprogramjára bíztam a fizikai munkát, majd a kelesztőtálban duplájára kelesztettem a tésztát. Ezután átgyúrtam, formáztam, majd ismét pihentettem. Bevagdostam a zsemléket, majd pici vízzel elkevert tojássárgájával megkentem a péksüteményeket.
180 fokon középen 15 pec alatt megsütöttem. 5 perc után letakartam, mert nagyon pirulni kezdtek.
3 megjegyzés:
Nagyon szépek lettek! ... és biztos finomak is ;-)
Nagyon szép lett!
Köszönöm :)
Megjegyzés küldése