Az alábbi recept Karcagi papucs néven is ismert, annyi a különbség, hogy a legtöbb receptben csak tojássárgáját írnak, én pedig bele szoktam tenni az egész tojást.
Ez volt a szombati délutáni "valami" :)
Hozzávalók:
Most szárított élesztőt használtam, aminek az az egyszerű oka van, hogy annyi kelttésztát készítettem, hogy elfogyott a friss élesztőm. Úgy gondolom, ha friss élesztőt használok, még jobb az eredmény, de most sem kellett aggódnom, hogy nem fogy el a süti :)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 2,5 dkg élesztő vagy 1 cs szárított élesztő
- 3 ek tejföl
- 2 tojás
- 1 mk só
Most szárított élesztőt használtam, aminek az az egyszerű oka van, hogy annyi kelttésztát készítettem, hogy elfogyott a friss élesztőm. Úgy gondolom, ha friss élesztőt használok, még jobb az eredmény, de most sem kellett aggódnom, hogy nem fogy el a süti :)
2 megjegyzés:
Gyönyörűek a pici papucskák:-)
Köszönöm :)
Megjegyzés küldése