2011. december 20.

Update kenyér

4-5 hete szántam rá magam, hogy update kódok szerint étkezzem. Több-kevesebb sikerrel, fogytam kb. 2-2,5 kg-ot. Centiben is mérhető a változás. Természetesen kutakodom a témában, mit lehet enni, mivel és mikor. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom a szénhidrátcsökkentett lisztet és sütök update kenyeret. Állítólag ez fogyasztható fogyókúrásoknak is egész nap folyamán, de én inkább reggelizni szeretnék belőle.
Az egyik kedvenc receptemet variáltam meg az alábbiak szerint:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg DiaWell Zero-6 lisztkeverék
  • 3 dl tej
  • 1 ek fruktóz
  • 1 tk só
  • 2 ek light margarin
  • 1 csapott ek búzasikér
  • 1 mk aszkorbinsav
  • 2 dkg élesztő
A szokásos módon gépbe tettem a hozzávalókat, a dagasztó program után átgyúrtam a tésztát, majd kelesztettem kb. 40 percet.


Ezután ismét átgyúrtam, formáztam, majd ismét pihentettem 30 percet már a sütőpapírral kibélelt kenyérformában.
Miután a kétszerese lett a tészta, megkentem vízzel és gőzösített sütőben 200 fokon fél órát sütöttem. Félidőben letakartam egy kicsit alufóliával, mert nagyon pirult.


Könnyű, rugalmas tésztájú kenyeret kaptam - meg sem bírtam várni, hogy teljesen kihűljön - meg kellett kezdenem. Szerintem a Srácoknak is ízleni fog, mert nincs semmi mellék- vagy más íze a megszokott fehér kenyérhez képest.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia, az update kenyeredet akarom megsütni,élesztő nélkül kell? a receptben nincs benne. üdv Ági

JD írta...

Szia Ági!
Bocs, kimaradt, pedig kell... Én 2 dkg-ot használtam.
Üdv. Dóri